Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Ο Δήμαρχος Μάνδρας - Ειδυλλίας Γεώργιος Δρίκος σε μήνυμα του για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ανέφερε τα εξής:



«Η 5η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Μία ημέρα που μας θυμίζει, εντονότερα, το χρέος όλων μας να διαφυλάξουμε το περιβάλλον ζωής μας και να εξασφαλίσουμε για εμάς και τα παιδιά μας ζωτικό χώρο και Ποιότητα Ζωής.
Κάθε χρόνο, χιλιάδες άνθρωποι, ενεργοί πολίτες, με αυθόρμητες και με οργανωμένες δράσεις, αποδεικνύουν ότι ο καθένας μας μπορεί και πρέπει να συμβάλλει, να προσθέσει το δικό του λιθαράκι στη δημιουργία μια συλλογικής ταυτότητας για την αντιμετώπιση του παγκόσμιου προβλήματος της ρύπανσης του περιβάλλοντος και της κλιματικής αλλαγής.
Όταν οι πράξεις του καθενός προκύπτουν μέσα από την αίσθηση της συλλογικότητας και του κοινού σκοπού, η δυναμική που αναπτύσσεται είναι τεράστια και τα αποτελέσματα ορατά.
Σήμερα περισσότερο από ποτέ άλλοτε είναι επιτακτική η ανάγκη για κινητοποίηση όλων των δυνάμεων της κοινωνίας προς την κατεύθυνση της προστασίας του φυσικού μας πλούτου και του περιβάλλοντος στο οποίο ζούμε. Ο τόπος μας και η γη μας χρειάζονται τη δράση όλων μας, για τη σωτηρία τους και τη διαφύλαξη τους.
Ο Δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας, με το ζηλευτό φυσικό του πλούτο, η πόλη μας, το χωριό μας και η γειτονιά μας, μας χρειάζονται όλους.
Να αποκτήσουμε φιλοπεριβαλλοντική συνείδηση.
Να συμμετέχουμε σε περιβαλλοντικές δράσεις.
Να κάνουμε το περιβάλλον προτεραιότητά μας.
Να μετατρέψουμε το Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας σε μια πραγματικά Πράσινη Κοινωνία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Μην ξεχάσετε να Γίνετε μέλος της κοινότητάς μας
×