Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Firefox 4 με 7,1 εκατ. downloads σε 24 ώρες!

Πάνω από 7,1 εκατομμύρια φορές "κατέβασαν" σε 24 ώρες οι χρήστες του Internet τον Firefox 4 της Mozill όταν ο αντίστοιχος  Internet Explorer 9 της Microsoft, είχε αντίστοιχα 2,35 εκατομμύρια downloads.
Η «αλεπού» του Ιδρύµατος Mozilla, που αποτελεί τον Νο2 browser στον κόσµο, αντεπιτίθεται λανσάροντας την τέταρτη έκδοση του Firefox ,η οποία µπορε ίνα εγκατασταθεί σε υπολογιστές που τρέχουν Windows, Mac OS Xκαι Linux. Η νέα έκδοση έχει πολλές βελτιώσεις, ολοκαίνουργιο design και περιλαµβάνει λειτουργία συγχρονισµού, υποστήριξη WebGL και WebM.

Ο Firefox 4διαθέτει αναβαθµισµένη αρχιτεκτονική plug-in, µε το όνοµα JetPack, ένα µινιµαλιστικό interface, ταχύτερη απόδοση της µηχανής JavaScript και ολοκληρωµένη υποστήριξη για HTML5.
Ο Firefox κατέχει το 21,74% της παγκόσμιας αγοράς μέχρι και τον Φεβρουάριο, πίσω από τον Internet Explorer με 56,77% και μπροστά από το νούμερο πλοηγό Chrome, o οποίος έχει αυξηθεί στο 10,93%.

Στον νέο browser έχουν διορθωθεί όλατα σηµαντικά προβλήµατα (περισσότερα από 8.000 bugs) που παρουσιάστηκαν κατά τις προηγούµενες δοκιµαστικές εκδόσεις. Το κουµπί «feedback» που ήταν τοποθετηµένο δίπλα στηνµπάρα αναζήτησης έχει τώρα αφαιρεθεί, τα tabs βρίσκονται πάνω από τη γραµµή διευθύνσεων, ενώ ο χρόνος εκκίνησης έχει βελτιωθεί.

Ο browser προσφέρει επιτάχυνση hardware µέσωτης εφαρµογής Direct 2D ηοποία βελτιώνει τηναπόδοση των γραφικών. Επίσης υποστηρίζει το πρωτόκολλο ασφάλειας ΗSΤS που επιτρέπει σε ιστότοπους να απαιτούν από τον browser µια ασφαλή σύνδεση πριν συνδεθούν.

Οπωςανακοίνωσαν οι κατασκευαστές του, κάθε τρεις µήνες θα κυκλοφορεί µια νέα έκδοση του Firefox.

ΤΑ ΝΕΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Μην ξεχάσετε να Γίνετε μέλος της κοινότητάς μας
×